Aqiqah Perdana Siri II Bakal Kembali

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته- كل وقت وانتم بخير وعافية

Syukur pada Allah. dalam menyempurnakan program dan amali sembelihan dan Aqiqah, Panitia Pendidikan Islam terus melangkah untuk menyempurnakan bidang latihandan amali kepada pelajar.

Sekalipun amali sembelihan dengan menyembelih ayam telah dilakukan pada pertengahan tahun, Aqiqah perdana yang telah dilaksanakan pada tahun lepas dan diteruskan pada tahun ini. Sekalipun jumlah lembu yang diaqiqahkan pada tahun ini hanya 2 ekor sahaja tetapi ianya cukup untuk mendedahkan amali dan membuka ruang kepada guru-guru dan ibubapa untuk menyempurnakan tanggungjawab masing-masing.

Pada tahun ini, Ketua Bidang Kemanusiaan, Puan jumatiah Djumarang diberi tanggungjawab untuk mengepalai program ini yang setakat ini penyertaan aqiqah sudah melebihi 14 orang.

Kita doakan program yang bakal dilaksanakan pada 28 September ini dan masih dalam mood raya ini berjaya dilangsungkan dengan sebaik mungkin. Terima kasih kepada pihak Pejabat pelajaran Daerah Kinabatangan yang turut menyokong program ini dengan penyertaan hampir seekor lembu khususnya En Abd.Rait Othman, ketua Unit ko-Kurikulum, Pejabat Pelajaran Daerah.

0 comments:

Post a Comment

 
Powered By Blogger | Reka Cipta iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top