DOA HARI CERAMAH PDP ABAD KE 21 GURU CEMERLANG

Segala puji dan puja selayaknya untukMu Ya Allah, selawat dn salam atas junjungan besar Nabi Muhammad Saw, kaum keluarga baginda serta para sahabatnya.
  اللهم ءانت العزيز الجليل

Kami menadah tangan pada pagi ini, dalam majlis Ceramah Abad Ke 21, bagi merafakkan kesyukuran dan pujian terhadapMu, di atas kurnianMu yang tidak ternilai bagi kami.

اللهم يا الله يا رحمن يارحيم

Sesungguhnya kami berhimpun di sini, bagi menyatakan kesungguhan dan iltizam kami untuk memartabatkan pendidikan negara ke arah kecemerlangan. Justeru, suburkanlah dalam diri kami semangat dan iltizam kami untuk berbudaya cemerlang. Cemerlang akhlak, cemerlang pendidikan, cemerlang berkeluarga, cemerlang bermasyarakat dan seterusnya cemerlang dalam bernegara.
اللهم يا الله يا فتاح يا عليم

Permudahkan urusan kami, ilhamkanlah dalam fikiran kami idea-idea yang bernas, kreatif, kritis, positif dan berpandangan jauh. Kurniakanlah kepada kami ilmu yang diberkati, keimanan dan ketakwaan yang mantap. Satukanlah hati-hati kami,eratkanlah saliturrahim dalam kalangan kami. Padukanlah tenaga dan usaha kami untuk terus menabur budi kepada anak-anak bangsa, agama dan negara.

اللهم ياکريم يا ودود

ربنا عليک توکلنا واليک انبنا واليک المصير

0 comments:

Post a Comment

 
Powered By Blogger | Reka Cipta iEn © 2008 | Resolution: 1024x768px | Best View: Firefox | Top